• ΝΑΤΑΣΣΑ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

«Win, or you’ll die immortal», Enzo FerrariΤην Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, προβλήθηκε από το Cosmote Cinema ένα από τα ωραιότερα

ντοκιμαντέρ στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού που ονομάζεται Race to Immortality.

Αναφέρεται στην ιστορία της Scuderia Ferrari κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’50, της πιο

θανατηφόρας δεκαετίας στον χώρο της Formula 1. Εκείνη την εποχή, οι οδηγοί κατέβαιναν σε

αγώνες χωρίς να είναι σίγουροι αν θα επιστρέψουν ζωντανοί, αφού οι στολές και τα κράνη

προσέφεραν περιορισμένη προστασία, ενώ δεν χρησιμοποιούνταν ούτε ζώνες ασφαλείας. Σε

περίπτωση ατυχήματος, τα πιθανά σενάρια ήταν δύο, ή θα κατάφερναν να εγκαταλείψουν το

μονοθέσιο ως ζωντανοί θρύλοι, ή θα εγκλωβίζονταν μέσα σε αυτό οδηγούμενοι σε ακαριαίο

θάνατο.


Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται εκτενώς στον Enzo Ferrari, μια από τις σπουδαιότερες μορφές στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που επέδρασσε καθοριστικά στην ιστορία της Scuderia Ferrari, αλλά και της Formula 1 γενικότερα. Ο Ferrari παρουσιάζεται ως μια αυταρχική

φυσιογνωμία, που τον ενδιαφέρει η νίκη ανεξαρτήτως κόστους, αλλά και ως ηγέτης με όραμα που μπορεί και αναγνωρίζει τα ταλέντα και τα βοηθάει να αποδώσουν τα μέγιστα. Όπως συμβαίνειπάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, οι απόψεις διίστανται και είναι τελικά στο χέρι μας να αποφασίσουμε, αν επιθυμούμε να τον θυμόμαστε ως έναν αδίστακτο και ματαιόδοξο άνθρωπο ή ως έναν παθιασμένο λάτρη του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έδινε την ψυχή του για αυτό που αγαπούσε και αντίστοιχη περίμενε να είναι και η ανταπόκριση των συνεργατών του.Πέρα από τον Enzo Ferrari, καταλυτικό ρόλο στην καθιέρωση της Scuderia Ferrari ως την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών έπαιξαν φυσικά και οι οδηγοί. Άνθρωποι με ιδιαίτερες προσωπικότητες, που η έμφυτη ανάγκη τους για μια περιπετειώδη ζωή, μια ζωή στα όρια, τους βοηθάει να αγνοούν πλήρως τον κίνδυνο και να εστιάζουν στην ευχαρίστηση που προσφέρει η αδρεναλίνη που στιγμιαία κυλά στις φλέβες τους.


Τραγικές φιγούρες ήταν φυσικά οι γυναίκες που υπήρχαν στην ζωή τους. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στις συντρόφους, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις φίλες ή τις μητέρες, που αγωνιούν διαρκώς για την ασφάλειά τους, παράλληλα όμως τους θαυμάζουν για την γοητεία και την γενναιότητά τους.Όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται εξαιρετικά μέσα από πλάνα εποχής, μαρτυρίες προσώπων που σχετίζονταν με τους πρωταγωνιστές και μία άκρως επιτυχημένη μουσική επένδυση.


Για τους ανθρώπους που σήμερα ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα

παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, οι καταστάσεις που εξιστορούνται μπορεί εν

μέρει, ευτυχώς, να διαφέρουν, ωστόσο τα συναισθήματα που δημιουργούνται έχουν πολλές

ομοιότητες κι εμένα μου έφεραν στο μυαλό μια αγαπημένη φράση: «Είμαι εθισμένη στους νικητές γιατί υπάρχει μια γενναία δόση τρέλας στην προσπάθεια του να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις.»
Πηγή εικόνων: drivetribe.com

2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png