• GUEST WRITER

Muffins βανίλια αυτή την εβδομάδα από τον pastry chef, Παύλο Τσιολέκα


Photo credits: a happy cloud

Μετά την καλοκαιρινή και ανάλαφρη κρέμα κακάο της προηγούμενης εβδομάδας, ο pastry chef των Athenian Times, Παύλος Τσιολέκας, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τα αγαπημένα muffins βανίλια. Μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να μας στέλνετε τις ιδέες, τις απορίες και τις συνταγές σας στο info@atheniantimes.gr


Για 8 μερίδες:

Υλικά:

  1. 150 γρ βούτυρο

  2. 150 γρ ζάχαρη

  3. 2 αυγά

  4. 150 γρ γάλα

  5. 340 γρ αλεύρι (κοσκινισμένο)

  6. 5 γρ μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένο)

  7. 1 βανίλια


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς (αέρα).

  2. Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά και το βούτυρο ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.

  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά γάλα, ζάχαρη άχνη, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και την βανίλια, χτυπάμε καλά.

  4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ατομικές φόρμες σιλικόνης και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

  5. Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. *(Μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα και σταγόνες σοκολάτας πριν το μεταφέρουμε στις φόρμες η αφού ψηθούν πραλίνα σοκολάτας από πάνω η μέσα στο muffin.)












2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png