• ΝΑΤΑΣΣΑ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

Μια διαφορετική βόλτα στο Mercedes – Benz Museum


mercedes-benz.com


Σαν σήμερα, το 1929, έφυγε από την ζωή ο Karl Benz, ο γνωστός Γερμανός Μηχανολόγος Μηχανικός που καθόρισε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.


Ο Daimler – Benz είναι ένας διεθνής όμιλος που δημιουργήθηκε το 1926 στην Γερμανία, ιδιαίτερα γνωστός για την δημιουργία αυτοκινήτων και φορτηγών. Περιλαμβάνει πολλά αναγνωρισμένα brands όπως Mercedes-Benz, Maybach, Smart κ.α.


Στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας βρίσκεται αυτή την στιγμή το Mercedes-Benz Museum, ένα εντυπωσιακό κτίριο 16.500 τετραγωνικών μέτρων και 12 αιθουσών που περιλαμβάνει περισσότερα από 160 οχήματα κάθε τύπου. Δεδομένου ότι ο όμιλος Daimler AG αποτελεί το DNA της αυτοκινητοβιομηχανίας, το μουσείο έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπει σε DNA, του οποίου οι δύο κλώνοι είναι οι δύο κεντρικοί διάδρομοι. Ο πρώτος διάδρομος φιλοξενεί τα Legend Rooms μέσα στα οποία τα οχήματα τοποθετούνται με χρονολογική σειρά. Ο δεύτερος διάδρομος φιλοξενεί τα Collection Rooms, όπου η τοποθέτηση των οχημάτων βασίζεται στην χρήση.


mercedesbenz.blogspot

Αυτή την περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 το Μουσείο είναι προσωρινά κλειστό. Μπορούμε όμως να το επισκεφτούμε πολύ πιο εύκολα και χωρίς καν να ταξιδέψουμε, μέσα από μερικά κλικ στην σελίδα της Mercedes – Benz στο Instagram όπου διοργανώνονται ψηφιακές ξεναγήσεις.


Το πρώτο μέρος της ξενάγησης ξεκινάει με μια ιστορική αναδρομή στο 1883, όπου ο Daimler ανακάλυψε το Gasoline Engine. Δύο χρόνια αργότερα, το 1885, το Gasoline Engine τοποθετείται πάνω σε ένα ποδήλατο εκείνης της εποχής, δημιουργώντας την πρώτη μοτοσυκλέτα. Η μηχανή τοποθετήθηκε επίσης σε μία βάρκα και σε μία ξύλινη κατασκευή πτήσης. Έτσι ο Daimler πέτυχε τον στόχο του για motorization στην γη, στην θάλασσα και στον αέρα. Οι τρεις αυτοί παράγοντες συμβολίζονται μέσα από τις τρεις ακτίνες στο γνωστό μέχρι και σήμερα αστέρι της Mercedes.


britanicca.com

Στο Μουσείο φιλοξενείται η πρώτη χρονολογικά Mercedes που σώζεται μέχρι σήμερα και δημιουργήθηκε για την συμμετοχή σε αγώνες ταχύτητας αριστοκρατών στα τέλη του 19ου αιώνα. Φιλοξενείται επίσης πιστό αντίγραφο του Blue Wonder, του πρώτου μεταφορικού οχήματος που δημιουργήθηκε από την Mercedes το 1955, για την μεταφορά αγωνιστικών οχημάτων και έπιανε τελική ταχύτητα 170 km/h σε κατάσταση μέγιστου φορτίου.


Η ξενάγηση συνεχίζεται με μια επίσκεψη στην αίθουσα των αεροπλάνων. Ναι καλά, διαβάσατε. Η Mercedes είναι κυρίως γνωστή για την κατασκευή αυτοκινήτων και μεταφορικών οχημάτων, ωστόσο την δεκαετία του ’20 κατασκεύαζε και κινητήρες αεροπλάνων. Οι μηχανικοί κινητήρων οχημάτων και αεροπλάνων, συχνά επικοινωνούσαν και αντάλλασσαν τεχνογνωσία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής με υπερπλήρωση, το οποίο δημιουργούσε έντονο θόρυβο. Για αυτό, σύμφωνα πάντα με αστικούς μύθους, η δεκαετία εκείνη έμεινε μετέπειτα γνωστή ως «Roaring ‘20s».


mercedes-benz.com

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για επιπλέον ξεναγήσεις σε συγκεκριμένες εκθέσεις, κάθε μηχανικός, οδηγός ή κάθε απλός άνθρωπος που αγαπάει την αυτοκίνηση αξίζει να επισκεφτεί το Μουσείο. Πρώτα ψηφιακά για όσο διαρκέσει η καραντίνα και γιατί όχι κανονικά, μόλις είμαστε και πάλι σε θέση να ταξιδέψουμε.
2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png