• ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΛΑΓΟΣ

Master Class: 2ος χρόνος μεγάλης επιτυχίας


Ένας αποκαλυπτικός αυτοβιογραφικός μονόλογος της σπουδαίας σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

Το τρίτο κουδούνι έχει ήδη χτυπήσει, οι τελευταίοι θεατές κάθονται στα καθίσματά τους και ο βοηθός σκηνής μας καλεί να απενεργοποιήσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα με έναν ιδιάζοντα τρόπο. Για τις επόμενες δύο ώρες της παράστασης ακολουθεί ένας αποκαλυπτικός αυτοβιογραφικός μονόλογος της σπουδαίας σοπράνο Μαρίας Κάλλας.


Όλα εκτυλίσσονται σε έναν χώρο διδασκαλίας όπου η σπουδαία Ελληναμερικανίδα υψίφωνος παρέδωσε μαθήματα λυρικού θεάτρου στα τέλη της δεκαετίας του 70. Αυτό το σκηνικό θα έλεγε κανείς πως είναι απλά η αφορμή για να αναδειχθούν όλες οι πτυχές, φανερές και κρυφές, της Μαρίας Κάλλας, μέσα από εξομολογήσεις της και αναδρομές στο παρελθόν. Η ολοκληρωτική αφοσίωση για την τέχνη της όπερας και η φιλοδοξία της να κυριεύσει στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, το πηγαίο πάθος της να ερμηνεύει και να νιώθει την μουσική εναλλάσσονται με τις προσωπικές δυσκολίες που συνάντησε στην πορεία και τον πολυτάραχο έρωτά της με τον κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση.

Η Ναυπλιώτου είναι πραγματικά αξιοζήλευτη σαρώνοντας ένα συγκλονιστικό εύρος συναισθημάτων σε μια ερμηνεία που πραγματικά σε καθηλώνει και σε μαγνητίζει.

Η Μαρία Ναυπλιώτου, μέσα από τον ρόλο της μεγάλης ντίβας της όπερας, αποδεικνύει το μέγεθος της υποκριτικής της ικανότητας. Ως καλλιτέχνης καλείται να υποδυθεί μια άλλη καλλιτέχνη, που άλλοτε παρουσιάζεται ως μια εκκεντρική, ιδιότροπη ντίβα και άλλοτε ως μια εύθραυστη γυναίκα. Η Ναυπλιώτου είναι πραγματικά αξιοζήλευτη σαρώνοντας ένα συγκλονιστικό εύρος συναισθημάτων σε μια ερμηνεία που πραγματικά σε καθηλώνει και σε μαγνητίζει.


Παίζεται στο θέατρο "Δημήτρης Χορν" (Αμερικής 10, Κολωνάκι) Πέμ.-Σάβ. 9μ.μ. Κυρ., Τετ. 7μ.μ.

Πηγή εικόνας: athinorama.gr

2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png