• GUEST WRITER

Μακαρονάδα με σάλτσα - Μέρος 6: Συγχαρητήρια, φτάσατε ως εδώ.


Photo by Tomasz Rynkiewicz on Unsplash


Ο Πωλ ήταν μόλις εικοσιτριών και όμως είχε ζήσει πολλά στη ζωή του.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα σπίτι με όλες τις ανέσεις και δεν προσπάθησε ποτέ και για τίποτα. Εν αντιθέσει με τον αδερφό του, τον Κλαρκ που προσπαθούσε να ζήσει τη ζωή σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος και να μην σφαιτεριστεί όσα του είχαν δωθεί απλόχερα, έβρισκε συνέχεια τρόπους να εκθέσει την οικογένειά του και να προκαλέσει σε διάφορους κύκλους αρνητικές συζητήσεις.


Το σπίτι τους στην κορυφή του λόφου, κρυμμένο στις πυκνές φιλοσιές και περιτριγυρισμένο από το μία καταπράσινη έκταση εσπεριδοειδών, ήταν φτιαγμένο από πέτρα για να είναι δροσερό κατά το ζεστό καλοκαίρι και να διατηρεί μια θαλπωρή το χειμώνα. Όλα μέσα σε αυτό ήταν πανάκριβα και λειτουργικά, και για κάθε δουλειά υπήρχε ένας αρμόδιος. Οι γονείς τους είχαν αφήσει στα παιδιά τους την πρωτοβουλία να ζήσουν όπως ήθελαν μαζί και είχαν αποσυρθεί στο σπίτι που διατηρούσαν στο Παρίσι, με την προϋπόθεση ότι κανένας δε θα εγκατέλειπε τον άλλον μέχρι να ολοκληρώσουν το εικοστό τρίτο τους έτος.


Ο Πωλ συνήθιζε να περνάει τα απογεύματα του στη μεγάλη πισίνα παρέα με στρόμπερι μοχίτο που μέχρι το τέλος της βραδιάς έιχαν γίνει καμιά δεκαριά. Ύστερα ξυπνούσε πάλι μεσημέρι, στο υπέρδιπλο κρεβάτι του με στρώμα νερού, που κάποιος τον είχε μεταφέρει ημιλυπόθυμο ξημερώματα και αφού έτρωγε και ενημερωνόταν για τα νέα κατέληγε πάλι να μεθάει με θέα την πόλη. Καμιά φορά, όταν ο Κλαρκ αρνούνταν να βγει ολοήμερα ολόκληρα απο το σπίτι, έφερνε κάποιες κοπέλες. Συμφοιτήτριες τις έλεγε αλλά δεν ήταν, αφού εκείνος δεν φοιτούσε στην πραγματικότητα πουθενά. Κάποιες χρονιές όμως τρύπωνε κρυφά σε σχολές και προσποιούνταν τον πρωτοετή και άλλοτε τον τελειόφοιτο με σκοπό να γνωρίσει κορίτσια.


Ο αδερφός του ωστόσο, που φοιτούσε στο τέταρτο έτος της νομικής, προσπαθούσε να κρατηθεί μακριά απο τη ζωή του Πωλ, όμως ήταν πρακτικά αδύνατον, αφού ήταν δίδυμοι και έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό. Γι’ αυτό και περνούσε πολλές ώρες στο σπίτι απομονωμένος, έκανε περιπάτους στους κήπους και έγραφε ποιήση.


Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα αφού τα δύο αδέρφια είχαν μιλήσει μετά απο καιρό και συμφωνήσει να κάνουν ένα πάρτυ για τα γενέθλιά τους. Μετά απο εκείνο το βράδυ μπορούσαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον και μάλιστα ο Κλαρκ είχε ήδη βρεί μια γκαρσονιέρα χαμένη στην πόλη. Ρίχνοντας κάποιες τελευταίες ματιές στα ρούχα του, το αγόρι ένιωσε ότι η στιγμή της λύτρωσης ήταν κοντά. Κρυφοκοίταξε απο το παράθυρο του δωματίου του και είδε τον αδερφό του ντυμένο να στέκεται στη μέση του κήπου. Σουρούπωνε, σε λίγο οι καλεσμένοι θα ήταν εκεί. Άραγε τι κόσμο να είχε καλέσει ο Πωλ; Σίγουρα ο πληθυσμός θα ήταν κατα κύριο λόγο γυναικείος, σκέφτηκε και χαμογέλασε με κάποια πικρία ενώ ακόμα κοιτούσε τον αδερφό του να στέκεται ακίνητος με ένα άθικτο ποτό στο χέρι. Ήταν τόσο ίδιοι αλλά στην πραγματικότητα τόσο διαφορετικοί, δύο άνθρωποι που δεν έπρεπε να

είναι αδέλφια.


Ο Κλαρκ, είδε τον εαυτό του στο τζάμι καθώς οι ακτίδες του ήλιου έπεφταν τώρα πάνω στο πέτρινο σπίτι. Τα πράσινα μάτια του μισόκλεισαν στη θέα του υπερβολικού πορτοκαλί φωτός.


Ένας ήχος, τον τρόμαξε και γύρισε απότομα προς την πόρτα του υπνοδωματίου.


-Δε σε άκουσα να ανεβαίνεις, είπε. ‘Τι κάνεις; έφτασε κανείς;’

-Όχι, είμαστε μόνο εγώ και εσύ. Όπως πάντα.

-Είναι και ο Πωλ εδώ, όπως πάντα.

-Κλαρκ πότε επιτέλους θα απογαλακτιστείς απο τον αδελφό σου;

-Καλύτερα να κατέβουμε δε θέλω να μας βρεί εδώ , κυρίως σήμερα που είναι τα γενέθλιά μας.


Ο Πωλ έπεσε νεκρός ξαφνικά, αίμα κύλησε από το στόμα και τα μάτια του.....L.

2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png