• GUEST WRITER

Λαχταριστό brownies από τον Pastry Chef των Athenian Times, Παύλο Τσιολέκα


Credits για τις φωτογραφίες: a happy cloud

Μετά το cheesecake της προηγούμενης εβδομάδας, ο pastry chef των Athenian Times, Παύλος Τσιολέκας, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα έναν "σοκολατένιο πειρασμό", το αγαπημένο όλων, brownies. Μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να μας στέλνετε τις ιδέες, τις απορίες και τις συνταγές σας στο info@atheniantimes.gr .



Υλικά


  1. 185 γρ. βούτυρο

  2. 400 γρ. κουβερτούρα

  3. 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  4. 4 αυγά

  5. 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

  6. 45 γρ. κακάο

  7. 2 βανίλιες

  8. 100 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια





Εκτέλεση


  1. Λιώνουμε τα 400 γρ. κομματάκια κουβερτούρα σε μπεν-μαρίν μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.

  2. Αποσύρουμε από το μπεν-μαρίν και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά αφού το μίγμα είναι χλιαρό και ρίχνουμε την βανίλια.

  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς, για να ομογενοποιηθεί.

  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 15cm x 25cm στρώνουμε μία λαδόκολλα.

  6. Προσθέτουμε στο μίγμα μας τα 100 γρ. κουβερτούρας σε κομματάκια και το απλώνουμε στο σκεύος.

  7. Ψήνουμε στον φούρνο για 30' (λεπτά) περίπου.




























2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png