• GUEST WRITER

Βελούδινη κρέμα patisserie με φράουλες από τον pastry chef των Athenian Times, Παύλο Τσιολέκα



Photo credits: a happy cloud

Μετά την mousse λεμόνι με 3 μόνο υλικά, ο pastry chef των Athenian Times, Παύλος Τσιολέκας, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μία βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής με φράουλες. Μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να μας στέλνετε τις ιδέες, τις απορίες και τις συνταγές σας στο info@atheniantimes.gr


Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  1. Γάλα 450γρ

  2. Κρέμα γάλακτος 50γρ

  3. Κρόκος 100γρ

  4. Κορν φλάουρ 50γρ

  5. Ζάχαρη 100γρ

  6. Βούτυρο 65γρ

  7. 2 βανίλιες


Εκτέλεση:

  1. Βάζω στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, κρέμα γάλακτος, βανίλια και την μισή ζάχαρη.

  2. Το αφήνω μέχρι να αρχίσει να τρέμει. Σε ένα μπολ έχω την υπόλοιπη ζάχαρη, κρόκους, κορν φλάουρ.

  3. Παίρνω από την κατσαρόλα λίγο γάλα και το ρίχνω μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύω καλά.

  4. Ρίχνω σιγά σιγά (λόγο αλλαγής θερμοκρασίας) το μίγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα και ανακατεύω σιγά σιγά μέχρι να σφίξει.

  5. Μεταφέρω την κρέμα απο την κατσαρόλα σε ένα γυάλινο μπολ.

  6. Ρίχνω το βούτυρο ανακατεύω καλά.

  7. Σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα και την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.

  8. Την κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να την σερβίρετε με φράουλες ή κάποιο άλλο φρούτο της αρεσκείας σας.


















2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png