• Μιχάλης Καλδής

Ημέρα ν χωρίς αθλητισμό: The Last Dance

Βρισκόμαστε στο 1997. Ο Phil Jackson, ο εμβληματικός προπονητής των Chicago Bulls, ο ιθύνων νους της τρομακτικής ομάδας των 5 τίτλων την τελευταία 7ετία, βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ο Michael Jordan, έχει ανακοινώσει ότι αρνείται να παίξει κάτω από τις οδηγίες οποιουδήποτε άλλου προπονητή, ενώ οι έτεροι 2 των Big-3 του Chicago, Scottie Pippen και Dennis Rodman έχουν πιθανολογήσει την έξοδο τους από την ομάδα το καλοκαίρι του 1998. Όλη αυτή η κατάσταση, έχει δημιουργήσει την αίσθηση του τελειωτικού στον οργανισμό των Bulls. Είναι φανερό, ότι οι αλλαγές που έπονται είναι, αν μη τι άλλο, ριζικές για την ομάδα που έχει κυριαρχήσει όσο καμία άλλη στην λίγκα τα τελευταία 10 χρόνια. Για την ώρα όμως, βρίσκονται όλοι εκεί, για μία τελευταία χρονιά, μια τελευταία επίδειξη δύναμης. Τον τελευταίο χορό.Σε αυτά τα πλαίσια, δόθηκε σε συνεργεία του ESPN απεριόριστη πρόσβαση στα αποδυτήρια των Bulls. 22 χρόνια μετά, μέσα από μια παραγωγή 10 επεισοδίων, ο κολοσσός της αθλητικής ενημέρωσης φέρνει ξανά στην ζωή την τελευταία, θρυλική χρονιά του MJ στο Σικάγο.


Συνεντεύξεις με θρύλους του αθλήματος, πλάνα από αποδυτήρια, προπονήσεις και αγώνες μας μεταφέρουν πίσω στην σεζόν 97/98 και ξετυλίγουν γύρω μας, την εποχή που ο Jordan κέρδισε την επωνυμία GOAT. Dennis Rodman, Steve Kerr, ο ίδιος ο Michael Jordan βρίσκονται μπροστά στην κάμερα, σε ένα από τα πιο συζητημένα κατορθώματα όλων των εποχών στο NBA: αυτό των 6 πρωταθλημάτων σε 6 τελικούς. Μέσα από την κάμερα βρισκόμαστε ξανά σε θέση να ζήσουμε το μεγαλείο του "Air" και της αήττητης ομάδας του. Βρισκόμαστε μπροστά στο "flu game", τον διάβολο που κρύβει μέσα του ο Jordan, στον πίνακα ζωγραφικής που αποτελεί το "The Shot", στο μεγαλείο και τον δυναμισμό των Bulls εκείνης της 3ετίας. Βρισκόμαστε δίπλα σε ιερά τέρατα της εποχής, απέναντι σε all-time greats στους οποίους οι Bulls στέρησαν την παγκοσμια καταξίωση του τίτλου, στο μεγαλείο και την ιδιοφυΐα τηςe ίσως καλύτερης ομάδας που έπιασε ποτέ την πορτοκαλί μπάλα.
Ένα must-watch για οποιονδήποτε φίλο του αθλήματος, μας αποκαλύπτει με πρωτοποριακό τρόπο την σεζόν που έθεσε τα στάνταρ επιτυχίας σε κάθε πτυχή επαγγελματικού μπάσκετ, την σεζόν που διαμόρφωσε ριζικά το NBA. Το ντοκιμαντέρ αρχικά προοριζόταν να βγει μέσα Ιουνίου, όμως το ESPN, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του κόσμου για κάτι νέο και βλέποντας πως, η ευκαιρία για μια τεράστια επιτυχία βρίσκεται μπροστά της, λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε μορφής αθλήματος εξαιτίας της καραντίνας και του κορονοϊού, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του μέσω της πλατφόρμας του Netflix στις 19 Απριλίου. Θα σας συνιστούσαμε με θέρμη, να μην το χάσετε!
Πηγές


2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png