• ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

European Law Moot Court 2021: Την ομάδα της σχηματίζει η Νομική Αθηνών

Παρά τις επισφαλείς συνθήκες τις οποίες βιώνουμε λόγω του κορωνοϊού, του μείζονος εχθρού κάθε δημόσιας συγκέντρωσης για το επερχόμενο διάστημα, η Νομική Αθηνών μένει πιστή στις κλασικές της συνήθειες: πρόκειται βέβαια για την επιμελή της συμμετοχή σε διεθνούς εμβέλειας διαγωνισμούς εικονικής δίκης. Αυτό το καλοκαίρι, όπως και κάθε χρονιά, η Νομική του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναζητά τους κατάλληλους φοιτητές προκειμένου να συγκροτηθεί η φετινή ομάδα η οποία θα αναλάβει την εκπροσώπηση της ιστορικής σχολής των Αθηνών στην προσομοίωση της διαδικασίας προδικαστικής παραπομπής ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή εικόνας: www.universiteitleiden.nl

Το European Law Moot Court (ELMC) αποτελεί τον ιδανικό διαγωνισμό εξοικείωσης με το ενωσιακό δίκαιο, ήτοι το δίκαιο που διέπει όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που σήμερα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία όσο η Ένωση, ως υπερεθνική οντότητα, επεκτείνει τη ρυθμιστική της δραστηριότητα σε κάθε τομέα της ζωής των σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών. Κάθε χρόνο φιλόδοξοι φοιτητές από περισσότερα από 80 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο διαγωνίζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θέση τους στον τελικό γύρο της προσομοίωσης ο οποίος παραδοσιακά λαμβάνει χώρα στο Λουξεμβούργο, ενώπιον δικαστικής σύνθεσης του ίδιου του ΔΕΕ. Εξάλλου, ο διαγωνισμός διεξάγεται από την ELMC Society, η οποία ιδρύθηκε το 1988 και υπό την αιγίδα του Δικαστηρίου της ΕΕ.


Η Νομική Αθηνών συμμετέχει σταθερά στον εξέχουσας σημασίας διαγωνισμό ήδη από το 2015 και έχει διαγράψει επιτυχή πορεία σε Ελσίνκι, Λουξεμβούργο, Χάγη, Εδιμβούργο, Μαδρίτη και προσφάτως στο Βουκουρέστι (ακαδημαϊκό έτος 2019-2020). Για τη φετινή χρονιά καλούνται οι φοιτήτριες και φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα έως τις 2 Αυγούστου 2020 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elmc.teamathens@gmail.com. Σε αυτό θα πρέπει να αναφέρονται τα μαθήματα ενωσιακού δικαίου στα οποία έχουν επιτυχώς εξετασθεί. Απαραίτητη είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και επιθυμητή η γνώση της γαλλικής.


Η υπόθεση του διαγωνισμού θα δημοσιευτεί την 1η Σεπτεμβρίου 2020 (01/09/2020). Εφόσον η ομάδα της Σχολής διαγωνισθεί με επιτυχία στη γραπτή φάση του διαγωνισμού, θα ακολουθήσει  προφορική διαδικασία με συμμετοχή στους περιφερειακούς αγώνες που  κατά κανόνα λαμβάνουν χώρα τον μήνα Φεβρουάριο.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (στα αγγλικά και στα  γαλλικά). Ακόμη, διαβάστε τα πάντα για τη συμμετοχή της περσινής ομάδας και την πορεία της μέχρι τους 8 καλύτερους του διαγωνισμού εδώ.


2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png