• NEWSROOM

Εύκολο και γρήγορο Cheesecake από τον Pastry Chef των Athenian Times, Παύλο Τσιολέκα



Σας καλωσορίζουμε όλους στην νέα "γλυκεία περιπέτεια", που ξεκινάει εδώ στους Athenian Times. Κάθε βδομάδα, ο pastry chef, Παύλος Τσιολέκας θα μας μαθαίνει, πώς να φτιάχνουμε τα πιο αγαπημένα γλυκά στο σπίτι, εύκολα, γρήγορα, με αγνά και φθηνά υλικά και κυρίως με κέφι.

Στο email μας info@atheniantimes.gr θέλουμε να μας στείλετε και τις δικές σας συνταγές και απορίες, αλλά και τα γλυκά που θέλετε να φτιάξει ο chef. Ξεκινάμε!




ΥΛΙΚΑ


Για τη ΒΑΣΗ:


  1. 250 γρ. Μπισκότα (μπορείτε και Digestive)

  2. 100 γρ. Βούτυρο θερμοκρασίας δωματίου


Για την ΚΡΕΜΑ:


  1. 700 γρ. Τυρί κρέμα

  2. 100 γρ. Ζάχαρη Άχνη

  3. 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% ΠΑΓΩΜΕΝΗ

  4. Χυμό από μισό λεμόνι



+Μαρμελάδα Φράουλα Σπιτική





ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου



Για τη ΒΑΣΗ:


  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι ή στο blender. Λιώνουμε το βούτυρο σε μικροκύματα για περίπου 40'' (δευτερόλεπτα).

  2. Προσθέτουμε το βούτυρο στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Παίρνουμε το τσέρκι και το τοποθετούμε σε μία στρογγυλή βάση.

  4. Απλώνουμε τη βάση μπισκότου με ένα κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη.

  5. Ψήνουμε για 10' στο φούρνο.

  6. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.




Για την ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:


  1. Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμόνι, μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς παχύρευστη υφή.

  2. Προσθέτουμε το τυρί-κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  3. Το απλώνουμε πάνω στο κρύο μπισκότο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

  4. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα, ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.



1


















Καλή Επιτυχία!


2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png