• ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΝΑΚΗΣ

Ο Δήμος Πατρέων τιμάει τον Μικρούτσικο

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποφάσισε και δήλωσε τα εξής σχετικά με τον χαμό του Πατρινού Θάνου Μικρούτσικου:«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων που συνεδρίασε σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2019 εκτάκτως, μετά την αναγγελία της θλιβερής είδησης απώλειας του Θάνου Μικρούτσικου, αποφάσισε τα εξής:

Εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Πατρινού μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.

Να τιμήσει το άξιο τέκνο, που γεννήθηκε, ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα, δημιούργησε στην πόλη μας και που με το έργο του εμψύχωσε τους ανθρώπους, μας έφερε σε επαφή με την μουσική και τους στίχους που δίνουν νόημα στην ζωή.

Να δώσει το όνομά του στο προς κατασκευή συνεδριακό χώρο του «εργοστασίου τέχνης» και να ονομαστεί «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ». Η πρώτη συναυλία που θα γίνει θα είναι αφιερωμένη στο έργο του.

Οι εκδηλώσεις του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2020 (δημιούργημά του) να έχουν στο πρόγραμμά τους, έργα του.

Να ανταποκριθούμε στην σκέψη του, αντί για δώρα φέτος τις γιορτές, να δώσουμε αίμα και να οργανώσουμε αιμοδοσία στην πόλη μας, από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2020, προς τιμήν του. Να παρευρεθούμε στην πολιτική κηδεία του την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποχαιρετά τον αγαπημένο μας Θάνο Μικρούτσικο με τους παρακάτω στίχους του Νίκου Καββαδία, που τόσο αγάπησε:

"Μια βάρκα θέλω ποταμέ, να ρίξω από χαρτόνι, Όπως αυτές που παίζουνε στις όχθες μαθητές. Σκοτώνει, πες μου, ο χωρισμός; -Ματώνει δεν σκοτώνει. Ποιος είπε φούντο; Ψέματα. Δεν φτάσαμε ποτές."»


Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης δήλωσε σήμερα το πρωί:


«Η Πάτρα έχασε ένα εκλεκτό παιδί της, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής, που με το έργο του γέμιζε και θα συνεχίσει να γεμίζει την καρδιά και το μυαλό του Ελληνικού λαού.

Ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος, καλλιεργημένος, που αγάπησε την ζωή, μας δίδαξε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αρρώστια με θάρρος και παλικαριά. Πορεύτηκε με τα σωστά και τα λάθη, όσες φορές έπεσε, σηκώθηκε και ανέβηκε, όπως ο ίδιος έλεγε. Η Πάτρα είναι περήφανη που γέννησε ένα παλικάρι όπως ο Θάνος Μικρούτσικος.

Θα τον θυμόμαστε, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί του, στους αγώνες της ζωής. Οι δικοί του άνθρωποι, ας έχουν για βάλσαμο στην πληγή τους, πως ο αγαπημένος τους θα συντροφεύει για πάντα, όλους όσους πολύ αγάπησαν τη ζωή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια.»


Η πολιτική κηδεία του μεγάλου συνθέτη θα λάβει χώρα αύριο, 30 Δεκεμβρίου, στο Α' Νεκροταφείο Αθήνας στις 14:30, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ.


Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 - Τράπεζα Πειραιώς.

Φωτογραφίες:

https://www.kathimerini.gr/1058026/article/epikairothta/ellada/thn-deytera-h-politikh-khdeia-toy-8anoy-mikroytsikoy

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1041682/thanos-mikroytsikos-pote-kai-poy-tha-ginei-i-kideia-toy-spoydaioy-moysikosyntheti

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2542878785953680&set=a.1385461505028753&type=3&theater

2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png