• ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΛΑΓΟΣ

Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι γυναίκα


Ο κύβος ερρίφθη και το μυστήριο γύρω από το νέο υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας υποκινεί να αναδιατυπώσουμε την προηγούμενη πρόταση αφού... μιλάμε για την πρώτη υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ελληνική ιστορία. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι η εκλεκτή που πρωθυπουργού που οδεύει προς το ανώτατο αξίωμα της πολιτείας.


Τι προσδοκίες γεννά αυτή η επιλογή; Είναι ένα πρόσωπο υπερκομματικό που μπορεί να ωθήσει την πολιτική συζήτηση έξω από την κομματική έριδα και την τοξικότητα. Είναι επίσης μια τεχνοκράτης, μια λύση που κατά κόρον έχει ακολουθηθεί στη νέα διακυβέρνηση με το πρόταγμα του "καλού βιογραφικού". Αυτό δεν είναι και κατ' ανάγκην πάντα η πιο εύλογη λύση, αφού δημιουργεί άλλοθι πίσω από την τεχνική επάρκεια και ικανότητα του ατόμου χωρίς να λαμβάνει υπόψη το πιο σημαντικό: την πολιτική συνειδητότητά του. Ιδιαίτερα σε ένα αξίωμα, όπως αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας, που ως γνωστόν έχει μειωμένες πολιτικές εξουσίες, αλλά υψηλούς συμβολισμούς, απαιτείται να το υπηρετεί ένα πολίτης με ουσιαστικό πολιτικό αντίκρισμα στην κοινωνία, αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο χώρο της, αναντίρρητα είναι ένα πρόσωπο όμως εγνωσμένου κύρους, και αξίζει να τονιστεί η ιδιαίτερη ενασχόλησή της με θέματα περιβάλλοντος αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι προσέρχεται πλέον στο προσκήνιο της ανώτατης πολιτικής μια γυναίκα. Και αυτό είναι πολύ θετικό, αν αναλογιστεί κανείς πόσο απογοητευτικά είναι τα ποσοστά γυναικών στην πολιτική ζωή της Ελλάδα.

Σήμερα, στη Βουλή συμμετέχουν μόλις 56 γυναίκες βουλευτές, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα μόνο 5! Η περίπτωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα αποτελέσει μια καινοτόμο εξέλιξη στην εμπέδωση της ισότητας των δύο φύλων στην χώρα μας, ένα ουσιαστικό βήμα της Δημοκρατίας. Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, "η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού". Και αυτή καλούμαστε να υπηρετήσουμε...

2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png