• ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας στα ΠροπύλαιαΜόλις έξι ημέρες πριν την 11η επέτειο του Γρηγορόπουλου, το βράδυ του Σαββάτου βρήκε τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου κατακλυσμένα από εκατοντάδες νέους και νέες που συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να παρακολουθήσουν μεγάλη πανηγυρική συναυλία με σκοπό την προώθηση αντικαπιταλιστικών συνθημάτων. Πρωτοφανώς μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου, ώστε είχε καταστεί πολύ δύσκολη ήδη από τις 7 το απόγευμα η κίνηση στον περιβάλλοντα χώρο των Προπυλαίων, καθώς και η διάβαση της οδού Πανεπιστημίου, επίσης κατακλυσμένη και με διακεκομμένη την κυκλοφορία όλες αυτές τις ώρες. Τα συνθήματα πάνω σε πανό όρθια ή κρεμασμένα σε τοίχους, σε φυλλάδια, ακόμη και σχεδιασμένα στην άσφαλτο του δρόμου, διαμαρτύρονταν κατά πολλών επίκαιρων ζητημάτων, όπως είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η φλέγουσα τακτική των λεγόμενων "hot spots" (των επονομαζομένων και ως "στρατόπεδα συγκέντρωσης" μεταναστών και προσφύγων), η προφυλάκιση του αναρχικού Β. Σταθόπουλου ("ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων" είναι η φράση που διαβάσαμε σε πλείονα πανό).


Στη συναυλία συμμετείχαν συνολικά 21 καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων οι: Σπύρος Γραμμένος, Εισβολέας, Πέτρος Μάλαμας, Στίχοιμα, Υπόγεια Ρεύματα · ενώ δεν έλειψαν και ορισμένα stand up comedy προγράμματα από επαγγελματίες κωμικούς. Η συναυλία διήρκεσε μέχρι και τα ξημερώματα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε την επανειλημμένη έκκληση της μητέρας του Αλέξη για παύση των επεισοδίων, η οποία θλίβεται από το γεγονός ότι ο χαμός του γιου της έχει τόσο στενά συνδεθεί με αναταραχές και επεισόδια.


Με τον εκφωνητή να καλεί το κοινό σε ενεργό συμμετοχή στην πορεία που έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα την Παρασκευή 6/12 στις 12:00, ανήμερα της 11ης επετείου από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παράλληλα με τη διάχυτη κυκλοφορία φυλλαδίων που απηύθυναν το ίδιο κάλεσμα, η κινητοποίηση της Παρασκευής εύλογα αναμένεται μαζική. Άραγε θα λείψουν τα μεγάλης έκτασης επεισόδια, όπως έλειψαν και από τον φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου; Πράγματι δεν ξέρει τι να περιμένει κανείς, ενόψει και των γεγονότων των προηγούμενων ετών. Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε την επανειλημμένη έκκληση της μητέρας του Αλέξη για παύση των επεισοδίων, η οποία θλίβεται από το γεγονός ότι ο χαμός του γιου της έχει τόσο στενά συνδεθεί με αναταραχές και επεισόδια.
2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png