• NEWSROOM

Η αλληλεγγύη δυναμώνει-Ομάδες αλληλοβοήθειας σε όλη την Ελλάδα

Πηγή: alterthess.grΤις μέρες αυτές του εγκλεισμού σε συνθήκες που καμία και κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ζήσει, με μια πανδημία που απειλεί την υγεία όλων αλλά κυρίως των ευάλωτων συμπολιτών μας, η αλληλεγγύη βρήκε όχι μόνο ένα αλλά πολλά παράθυρα να ξεπηδήσει.

Ομάδες πολιτών, συλλογικότητες και οργανώσεις πιάσαν τα πληκτρολόγια με σκοπό να δημιουργήσουν διαδικτυακές δομές αλληλεγγύης που θα έχουν όχι μόνο ιντερνετική αλλά και εξωστρεφή δράση σύμφωνη πάντα με τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η αλληλεγγύη είναι και αυτή τη φορά το μοναδικό όπλο και «δεσμός» μας σε μια καθημερινότητα που για όλους και όλες είναι δύσκολη αλλά για κάποιους άλλους δυσκολότερη.


Έτσι, οι ομάδες αυτές ενεργοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο να βρεθούν στο πλευρό των πιο αδύναμων, των εμποδιζόμενων ατόμων, των ανθρώπων που μένουν μόνοι τους και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, από τα καθημερινά ψώνια ή κάποια αναγκαία μεταφορά μέχρι και την ψυχολογική υποστήριξη, μια εκ των ουκ άνευ ανάγκη ειδικά στις συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης. Προσπαθούν, όμως, η δράση αυτή να μην περιοριστεί μόνο εκεί, επιδιώκουν να προσφέρουν ενημέρωση και νομική υποστήριξη σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο σχετικά με παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων που βρίσκονται και με αφορμή την πανδημία στο στόχαστρο.

Διεκδικούν την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, τη δημιουργία ΜΕΘ αλλά και την λήψη μέτρων προστασίας για όλους τους υγειονομικούς και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει. Επιπλέον προσπαθούν να υποστηρίξουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στεγαστικά, όσους δεν έχουν σπίτι, τοξικοεξαρτημένους και όσες -ους ζουν σε συνθήκες ακατάλληλες για την προστασία από τον ιό, όπως οι πρόσφυγες.


Ανοίγουν ακόμη ζητήματα που αφορούν το στεγαστικό και αναζητούν τρόπους παρέμβασης σε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης γυναικών.

Τέλος, διαχέουν πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, τα κενά και τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής ενώ παράλληλα διαδίδουν τη δουλειά και άλλων δομών αλληλεγγύης σε όλη την χώρα.

Πρωτοβουλίες λαμβάνουν, ως όφειλαν, και κάποιοι δήμοι όπου και εκεί οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για τις άμεσες ανάγκες.

Συγκεντρώσαμε και δημοσιεύουμε μία λίστα των ομάδων αλληλοβοήθειας με αποσπάσματα από την δράση τους καθώς και τους τρόπους επικοινωνίας μαζί τους. Δημοσιεύουμε ακόμη χρήσιμα τηλέφωνα από θεσμικούς φορείς για ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Η λίστα αυτή θα μεγαλώνει όσο δυναμώνει και η αλληλεγγύη μας. Και όπως φωνάζουν τα μικρα παιδιά στην φωτογραφία «Όλα καλά θα πάνε!».

Covid-19/Κανένας Μόνος, Καμία Μόνη (Σελίδα στο fb)

«Σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος και μόνη. Είναι σημαντικό να κινηθούμε με αίσθημα συλλογικής ευθύνης, κυρίως προς τις ευπαθείς ομάδες.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες, να βοηθήσουμε όσες και όσους το έχουν ανάγκη, να σταθούμε δίπλα στον συνάδελφο μας στην δουλειά, στον ηλικιωμένο γείτονα, στους πρόσφυγες, να βάλουμε φρένο στην αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Δεν πρέπει να υπάρχουν «αόρατοι» στην κρίση αυτή. Χρειάζεται ειδική πρόνοια για τους κρατούμενους/ες σε φυλακές και αντιμετώπιση των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης των προσφύγων. Παράλληλα, είναι κρίσιμο να απαιτήσουμε από το κράτος να αναλάβει την δική του ευθύνη, με:

- Άμεση ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ: άμεση και πλήρη κάλυψη σε αναλώσιμα, μαζική πρόσληψη ιατρών, να ανοίξουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ, να επιταχθούν οι κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών, να προμηθευτούμε τον απαραίτητο αριθμό τεστ για τον Covid-19.

- Μέτρα προστασίας των εργαζομένων απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών, στήριξη χαμηλότερων εισοδημάτων: καθολική απαγόρευση απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής εργασιακών συνθηκών, επίδομα βασικού μισθού σε κάθε εργαζόμενο/η, αυτοαπασχολούμενο/η και επαγγελματία σε αναστολή λειτουργίας επιχείρησης/υπηρεσίας ή που αποδεδειγμένα μηδενίστηκε ή συρρικνώθηκε ο μισθός/τζίρος του και το εισόδημα του για τους επόμενους μήνες.

- Μέτρα για την Υγεία, όχι Καραντίνα στην Δημοκρατία: τα διάφορα έκτακτα περιοριστικά μέτρα δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως αφορμή για την κατάπνιξη της φωνής της κοινωνίας και καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Κανένα κρίσιμο νομοσχέδιο δεν μπορεί να τεθεί προς ψήφιση από την κυβέρνηση όσο ο λαός δεν μπορεί να εκφράσει την αντίθεση και διαμαρτυρία του.

Η υγειονομική κρίση αναδεικνύει τα αδιέξοδα της πολιτικής που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από την υγεία και την ζωή των πολλών.

Mε αλληλεγγύη και διεκδίκηση για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ιού σήμερα και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής την επόμενη μέρα, η ζωή θα νικήσει και τον κορωνοϊό και τις πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας.

Με την καμπάνια «Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη AntiviruSolidarityGR» επιχειρούμε να δυναμώσουμε την φωνή μας στην ανάδειξη των παραπάνω ζητημάτων, διεκδικήσεων και αιτημάτων, να συμβάλλουμε στην αλληλεγγύη που αυθόρμητα δείχνει ήδη πολύς κόσμος, να ενισχύσουμε παρόμοιες κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Καμία Ανοχή» (fb σελίδα)

Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του. Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας με την οποία προσκαλέσαμε αλληλέγγυους/ες να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ανάπηρων, εμποδιζόμενων και προσώπων με χρόνιες βλάβες, που εξαιτίας της πανδημίας βρίσκονται στα σπίτια τους και αδυνατούν να μετακινηθούν προκειμένου να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε το πλαίσιο πραγματοποίησης αυτού του εγχειρήματος.

Καλούμε ανάπηρα, εμποδιζόμενα και άτομα με χρόνιες βλάβες να επικοινωνήσουν με τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ προκειμένου να εξυπηρετηθούν αναφορικά με ενδεχόμενες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης λόγω δυσκολίας μετακίνησης με τους παρακάτω τρόπους:

- Αποστολή email στη διεύθυνση mideniki.anoxi@gmail.com - Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ στο Facebook - Επικοινωνία στην ΕΝΓ (μέσω βιντεοκλήσης) ή με γραπτό μήνυμα στον αριθμό 6972945470 - Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553

Κάθε γραπτή επικοινωνία θα πρέπει να συνοδεύεται από τη λέξη «ΑΙΤΗΜΑ» (στο θέμα του email και στην αρχή του γραπτού κειμένου).

Καλούμε επίσης άτομα που γνωρίζουν περιπτώσεις ανάπηρων, εμποδιζόμενων και ατόμων με χρόνιες βλάβες, τα οποία δεν δύνανται να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί μας με τους παραπάνω τρόπους, να μας ενημερώσουν σχετικά, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας.

Όσοι/ες επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια, παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους μέσω email ή μηνύματος στα παραπάνω στοιχεία.

Κάθε γραπτή επικοινωνία εθελοντή/εθελόντριας θα πρέπει να συνοδεύεται από τη λέξη «ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ» (στο θέμα του email και στην αρχή του γραπτού κειμένου).

Δεν μας περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΜΙΑ και ΚΑΝΕΝΑ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

Μένουμε Ενεργοί-Σελίδα ενημέρωσης, αλληλεγγύης και διεκδικήσεων εν μέσω της πανδημίας (fb σελίδα)

Μέσα στην πανδημία του κοροναϊού παραμένουμε ενεργοί και ενεργές! Μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη. Για δημόσια και δωρεάν, ποιοτική υγεία για όλους τους ανθρώπους,

Πλάι στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Στις ευπαθείς ομάδες,

Στους εργαζόμενους που απολύονται, στερούνται τους μισθούς τους ή υποχρεώνονται σε μειώσεις από τους εργοδότες τους και σε όσους/ες αναγκάζονται να δουλέψουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,

Στους πρόσφυγες, τους φαντάρους και τους φυλακισμένους που παραμένουν στοιβαγμένοι χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Για όλα τα παραπάνω συγκεντρώνουμε πληροφορίες, προωθούμε πράξεις αλληλεγγύης και συλλογικής διεκδίκησης, ενημερώνουμε, αγωνιζόμαστε.

Κανείς και καμία μόνος του στην πανδημία!

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Ομάδα αλληλοβοήθειας και επικοινωνίας Γκύζη - Πολυγώνου (fb Σελίδα)

Η "Ομάδα αλληλοβοήθειας και επικοινωνίας Γκύζη - Πολυγώνου" δημιουργήθηκε από κατοίκους της περιοχής με σκοπό την καταγραφή αναγκών σε αναλώσιμα από τις ευπαθείς ομάδες της γειτονιάς. Όποιος και όποια χρειάζεται είτε ψώνια από supermarket & φούρνο, είτε φάρμακα, είτε να αποστείλει κάτι με το ταχυδρομείο μπορεί να επικοινωνήσει πλέον και στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα αυτή.

Δείχνουμε παράλληλα την αλληλεγγύη μας και στους/στις εργαζόμενους/ες στα supermarket και δεν ψωνίζουμε τις Κυριακές. Έχουν ανάγκη και οι εργαζόμενοι/ες οι οποίοι εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο για ξεκούραση και προστασία.

Queer Solidarity – Covid -19 (ιστοσελίδα-queersolidaritycovid19@gmail.com )

Το queersolidaritycovid19 είναι ένα ιντερνετικό αυτο-οργανωμένο εγχείρημα queer ατόμων που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά στην Αθήνα. Μέσω της πλατφόρμας στοχεύουμε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας για έμπρακτη υποστήριξη και βοήθεια. Τα άτομα μπορούν να συνδεθούν στην φόρμα Solidarity και επιλέγοντας “προσφέρω βοήθεια” / “χρειάζομαι βοήθεια” να βάλουν αντίστοιχα τις διαθεσιμότητες τους και τις ανάγκες τους. Πέρα απ τις δύο αυτές επιλογές θέλουμε να προσπαθήσουμε και για μια τρίτη, οικονομικής στήριξης, από ένα ανοιχτό ταμείο στο οποίο θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε για όποιο αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Η ιδέα είναι άτομα που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες, ανοσοκατεσταλμένα, με χρόνιες ασθένειες, άσθμα, μεγαλύτερες ηλικίες να μπορούν να βοηθηθούν και να εξυπηρετηθούν. Με προτεραιότητα σε άτομα LGBTQIA+, θηλυκότητες, σεξεργάτριες, μετάναστ@, άστεγ@, άτομα με αναπηρίες, απολυμένα/ες, άτομα που μένουν μόνα, άτομα που έχουν ζητήματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στο σπίτι.

Αντιλαμβανόμαστε οτι ζούμε σε μια περίοδο κοινωνικής αποξένωσης και ατομικισμού που μας θέλει σπίτια μας, μας θέλει μόνα/ες, πειθαρχημένα/ες, φοβισμένα/ες, ένοχα/ες. Θέλουμε να επανεφεύρουμε τα εργαλεία και τις πρακτικές μας, μέσα απ τις περιορισμένες διαδικτυακές δυνατότητες του παρόντος.

Στεκόμαστε μαζί σε όλο αυτό, ακούμε/προσέχουμε η μία την άλλη, *ποτέ καμία μόνη * με πρακτικές αλληλεγγύης, οικειότητα, συναισθηματική και υλική στήριξη χρησιμοποιώντας ό,τι τρόπο έχουμε διαθέσιμο. Χωρίς να υποτιμούμε τα μέτρα προφύλαξης για τις εαυτές/εαυτ@ μας άλλα και για τα κοντινά μας, καθώς δεν είναι όλα τα σώματα και τα ανοσοποιητικά ίδια. Σε αυτή την κρίση πανδημίας, η σκέψη μας είναι στα έγκλειστα άτομα σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διεκδικούμε όλα μαζί την απελευθέρωση τους.

Δήμος Θεσσαλονίκης

«Προσφέρετε υλικά – προσφέρουμε γεύματα». Πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για συγκέντρωση τροφίμων

Επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο χώρο της εστίασης, που λόγω των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν λειτουργούν, μπορούν να διαθέσουν πρώτες ύλες (τρόφιμα) στο Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να ενισχυθούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρά στη συλλογή των πρώτων αυτών υλών (τροφίμων) από κάθε κατάστημα και θα φροντίσει να διατίθενται σε συγκεκριμένες δομές ως γεύματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313.317.908 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 15.00.

Γραμμή ψυχολογικής στήριξης του Δήμου Θεσσαλονίκης με εθελοντές ψυχολόγους

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρου Λεκάκη, θέτει σε λειτουργία Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό εθελοντών ψυχολόγων, για την υποστήριξη όλων των δημοτών.

Οι γραμμές λειτουργούν από σήμερα 23/2/2020, Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 08.30-20.00

Τηλέφωνα Ψυχολογικής Υποστήριξης:

2313.317.641 2313.317.642

Μένουμε Σπίτι.

Προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Μένουμε Μαζί (ιστοσελίδα-fb σελίδα)

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό εργαλείο που συγκεντρώνει πληροφορίες και παρέχει ψηφιακά εργαλεία στηρίζοντας την αλληλεγγύη (https://menoumemazi.org/ )

Mένουμε σπίτι δε σημαίνει μένουμε μόνοι ούτε άπραγοι. Στήνουμε δίκτυα αλληλοβοήθειας στις γειτονιές μας, στεκόμαστε δίπλα στους γύρω μας και αντιστεκόμαστε σε όσους χρησιμοποιούν αυτή την κρίση για να μας πειθαρχήσουν, να μας αποκλείσουν και να βγάλουν κέρδος.


Διεκδικούμε να βγούμε από αυτό μαζί και σε ένα κόσμο καλύτερο!

Σκοπός αυτής ιστοσελίδας είναι να αποτελέσει έναν κόμβο συλλογής και διάδοσης πληροφοριών καθώς και παροχής ψηφιακών εργαλείων, στηρίζοντας την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια.

Η ιστοσελίδα είναι μια αυτοοργανωμένη και αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια πολλών και διαφορετικών ανθρώπων σχετιζόμενων με τις νέες τεχνολογίες που ένιωσαν την ανάγκη να δράσουν συλλογικά.

Ομάδα αλληλοβοήθειας και στήριξης Ρεθύμνου (Covid19) ( fb Ομάδα)

Με βασική αρχή τις αξίες της αλληλοβοήθειας και του αλληλοσεβασμού, στόχος της ομάδας είναι η δράση της να διαδοθεί όχι μόνο στα όρια του Ρεθύμνου αλλά και στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά του Νομού.

Σκοπός ομάδας: 1. H βοήθεια στην οργάνωση της έμπρακτης αλληλοβοήθειας ευπαθών ομάδων

  1. Η οργάνωση της στήριξης οικονομικά, ψυχολογικά κ.α ασθενέστερων οικογενειών και ανθρώπων

  2. Καταγραφή αναγκών και κοινωνικών αποθεμάτων είδών πρώτης ανάγκης

  3. Καταγραφή περιστατικών μαυραγοριτισμού και αισχροκέδριας

  4. Οργάνωση εθελοντικών ομάδων σε περίπτωση που ζητηθούν απο το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ.

  5. Βοήθεια στην οργάνωση ανάλογων κινήσεων μικρότερης εμβέλειας σε γειτονιές και χωριά

Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Α.Η) (fb ομάδα)

Η Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Α.Η.) δημιουργήθηκε στα μέσα Μάρτη 2020, για να προσεγγίσει τις ανάγκες και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εξάπλωση του κοροναϊού με τρόπο αλληλέγγυο και αναδεικνύοντας, σε αυτήν την περίοδο της αναγκαστικής απομόνωσης, τις υπό εξαφάνιση αξίες της αλληλοβοήθειας, του σεβασμού και της συλλογικής ζωής.

Σκοπός της Κ.Α.Η. είναι η έμπρακτη βοήθειά της:

• στη στήριξη ευπαθών ομάδων και όσων δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν, • στην καταγραφή περιστατικών αισχροκέρδειας, εργασιακής αυθαιρεσίας, έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας • στην κοινωνική εμψύχωση σε μια περίοδο που ο φόβος και η άγνοια μπορεί να επιφέρουν μακροχρόνια τραύματα σε ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Η κοινότητα απευθύνεται στην πόλη του Ηρακλείου, έχει σαφή διάθεση συνεργασίας με πρωτοβουλίες πολιτών, συλλογικότητες, αλλά και θεσμικούς φορείς, ενώ θεωρεί σκόπιμο να βοηθήσει στην οργάνωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε γειτονιές, χωριά ή κωμοπόλεις.

Δωρεάν ψυχιατρική κάλυψη από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία με αίσθημα ευθύνης σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπως η πανδημία του COVID-19, προσφέρει για τους επόμενους 3 μήνες, δωρεάν στους πολίτες της χώρας μας, Ψυχιατρική κάλυψη για θέματα που αφορούν την επιδημία και τις ψυχιατρικές επιπλοκές της, με τη χρήση του λογισμικού τηλειατρικής της Melapus, της αναγνωρισμένης πλατφόρμας τηλεψυχιατρικής στην Ευρώπη.

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με πολύ απλουστευμένη λογική ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε με ένα κλικ. Η online (διαδικτυακή) συνεδρία με την ειδική εφαρμογή βιντεοκλήσης της Melapus δεν χρειάζεται εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος για τη συνεδρία. Αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.psych.gr

Σε μια δύσκολη περίοδο, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και ο Κλάδος Πληροφορικής και Καινοτομίας δημιουργούν νέα δεδομένα στην υγεία με στόχο να συνδράμουν στους συνανθρώπους μας που τόσο πολύ δοκιμάζονται.

Τηλ.: 210 7214.184

E -mail: psych@psych.gr

Τηλεωνικές γραμμές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη: 1034

Προβλήματα ψυχικής υγείας, εξειδίκευση στο θέμα της κατάθλιψης.

-Δευτέρα έως Παρασκευή -Πανελλαδική εμβέλεια -Κόστος αστικής κλήσης


Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας: 197

Εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

-Κάθε ημέρα, όλο το 24ωρο -Μόνο Αττική -Δωρεάν κλήση


Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας: 210197

Εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

-Κάθε ημέρα, όλο το 24ωρο -Όλη η Ελλάδα εκτός Αττικής -Δωρεάν κλήση


Γραμμή SOS Αιγινητείου: 210-7222333


Τηλεφωνική βοήθεια για ψυχολογικά προβλήματα.

-Κάθε ημέρα από 3:00 μ.μ. έως 11:00 μ.μ. Πανελλαδική εμβέλεια Κόστος αστικής κλήσης

Γραμμή SOS της Γενικής Γραμματείας Ισότητας: 15900


Τηλεφωνική βοήθεια και συμβουλές σε γυναίκες θύματα βίας. Κάθε ημέρα, όλο το 24ωρο Πανελλαδική εμβέλεια Κόστος αστικής κλήσης

Ανοιχτή γραμμή οικογενειακής συμβουλευτικής & θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής: 210-5234737

Τηλεφωνική βοήθεια και συμβουλές


-Κάθε ημέρα, όλο το 24ωρο (πιθανόν να σας ζητηθεί να αφήσετε όνομα και τηλ. αριθμό και θα σας καλέσουν). -Πανελλαδική εμβέλεια -Κόστος αστικής κλήσης


Ανοικτή Τηλεφωνική Γραμμή Ελπίδας Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας: 210-6401200


Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλές σε πάσχοντες από καρκίνο ή σε άτομα του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος.

-Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 π.μ. έως 8:00 μ.μ. -Πανελλαδική εμβέλεια -Κόστος αστικής κλήσης

Γραμμή Βοήθειας για θέματα AIDS Νοσ. Α. Συγγρός: 210-7222222


Συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη για οροθετικούς, ασθενείς με AIDS και τους συγγενείς τους.

-Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ. -Πανελλαδική εμβέλεια -Κόστος αστικής κλήσης


2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png