• ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΛΑΓΟΣ

Ελλάδα - Κίνα μπροστά στο κοινό τους μέλλον


Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, καλείται η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει την θέση της στη διεθνή σκακιέρα. Όπως φαίνεται, η παρανοϊκή, τραγική φιγούρα του Τραμπ έχει οδηγήσει στην αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης των λοιπών χωρών προς τις ΗΠΑ. Αυτή η αβεβαιότητα καθιστά επιτακτική ανάγκη της χώρας μας την αναζήτηση και άλλων ισχυρών συμμάχων, ικανών να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων σε περίπτωση ενός θερμού συμβάντος λ.χ. στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η υπογραφή κοινής στρατηγικής συνεργασίας Κίνας - Ελλάδας καθιστά την Κίνα σημαντικό εταίρο της χώρας μας, πολύτιμο στο νέο πλαίσιο των διεθνών διπλωματικών συσχετισμών.

Ελλάδα και Κίνα είναι δύο μεγαλειώδεις πολιτισμοί, γνήσιοι εκφραστές του Δυτικού και του Ανατολικού τρόπου σκέψης αντίστοιχα. Η σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι φυσική, φυσικά επακόλουθη της εκατέρωθεν αναγνώρισης μιας αθησαύριστης κληρονομιάς και των από κοινού συμφερόντων. Η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας δίνει την αναγκαίο πάτημα στους Κινέζους για την εξάπλωσή της στην ευρωπαϊκή αγορά, τόσο από θάλασσα όσο και από ξηρά. Η Ελλάδα από την άλλη έχει ανάγκη την αγορά της Κίνας τόσο για τα άμεσα επενδυτικά κεφάλαιά της, όσο και για την μεγάλη αγορά της που είναι πρόσφορο έδαφος τόσο για τον τουρισμό όσο και για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων. Έτσι η υπογραφή κοινής στρατηγικής συνεργασίας Κίνας - Ελλάδας καθιστά την Κίνα σημαντικό εταίρο της χώρας μας, πολύτιμο στο νέο πλαίσιο των διεθνών διπλωματικών συσχετισμών.

2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png